Обмислено избирайте агенция и брокер!

apartments

В повечето страни по света брокер на недвижими имоти не е кофти професия! За съжаление по нашите географски ширини на голяма част от населението още не им е много ясно, точно какви са ангажиментите на брокера, или за точно какво му се плаща… и много често има основателна причина в съмненията.

Трябва да сте внимателни В ПОДБОРА НА АГЕНТ
• Научете повече относно компанията, поемаща проучването на вашия имот.
• Запознайте се лично със служителя от компанията, който ще поеме вашия имот.
Изискайте от персоналния ви брокер да ви запознае:
• всичко, което ще извършвате заедно- всяка крачка- от идеята до ключа
• в какви рамки от времето ще бъде осъществен целият процес – от първоначалното търсене по критерии, през самите огледи, до финализирането на сделката
• какво е хубаво да уредите вие – документи, бележки, време
• какви са задълженията на самия брокер – ясно изяснени, а също в рамките за какво време е възможно да са изпълнени и поети

Не чакайте само на общуването по е-мейл – дори и цветно да сте описали търсенията си – нищо друго не би могло да замени определен разговор очи в очи. Най-добре дръжте на лична среща! Вие трябва да си изберете, с кого точно да общувате – както агенцията, така и персонално агент от компанията.

Ако пък личността или отношението към работата на текущия брокер не ви допада – вижте се със собственика на агенцията и помолете за друг брокер, който да започне с възложената работа, или направо поръчате възложената работа на друга агенция.

Изискайте веднага друг агент, при положение че:
Ви влачи на оферти, които не отговарят на вашите желания.
Има наглостта да ви таксуват пари за извършване на огледи и в това време ви правят предложения, които не кореспондират с вашите изисквания.
Минали са не малко месеца, а той/тя не ви е показал за оглед абсолютно нищо, което да отговаря на обявените първоначално от вас критерии.
Ви таксува финансови средства за различни разходи, неупоменати в договора помежду ви – пътни, адвокат и др. Разбира се това е напълно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и нейните параметри са уточнени в договора измежду страните.

Разберете още: брокери на недвижими имоти софия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *