Нужни напътствия за свежа поляна

toolsТипове морави

За да имате исканата от Вас поляна, необходимо е да изберете коректната смеска за трева (комбинация от семена), например английски райграс или власатка. Има съответстваща смесица от семена за абсолютно всеки тип поляна. А те възможно е да бъдат спортни, декоративни, обществени или пък някои други ландшафтни местности.

Напояване на ливадите

Тревните площи реално могат да бъдат поливани както на ръка – с маркуч и воден пистолет, също и автоматизирано – с пръскащи глави. Ако случайно се прави това през деня, изпарява се част от водата, без да бъде използвана. Затова много повече се ползват по-интелигентни, ефикасни и спестявайки вода системи. Значително широко разпространени са прибиращите се пръскащи глави. Построяването на подобна система за поливане Ви осигурява покой години напред, позволяващо комфортно да напоявате ливадата с използването на един бутон или пък с компютър за поливане.

Торене на поляните

С косенето се вземат частица от хранителните елементи на тревата. Това е възможно да бъде компенсирано с обогатяване. Необходимо е да се прави през пролетта и есента, в зависимост от нивото на товарене на тревата, както и от типа продукт за наторяване, който сте използвали. На световния пазар все повече се налагат гранулирана тор с дълготрайна финкция – траеща няколко месеца.

Краища на тревни площи

За окрайчване на моравата, адски полезен инструмент е ножица с акумулаторна батерия с дълга ръкохватка.

Реновиране на морави

Когато пролетта идва и моравата се позеленее, на места могат да останат кафяви участъци. Те се поправят чрез подрязване с ръчен инструмент (примерно права лопата). Подрязаното кътче може да се запълни с тревен чим. Различен метод е малко след премахване на сухите треви, да се разрови земята и да се посадят напълно нови семена.

Метод на подрязване

Всеки път като режете, е необходимо да променяте посоката на рязане. Или непременно ще натискате стъблото само в една, единствена посока, а това допринася до по-лесно сплъстяване на тревата. Ако обикновено косите надясно, сменяйте с косене наляво. В някои случаи е желателно и по напречно, ако разменяте посоките.

Посетете ни: дърводелски инструменти цени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *