Как точно автомобилите за скрап се рециклират

scrap carsЗамисляли ли сте се по-задълбочено как точно се рециклират колите, през колко етапа преминават, какво реално се получава с тях.

1-во след като прецените, кой да вземе вашия собствен лек автомобил за скрап е фирмата да ви плати уговорената парична сума, приготвяте документите за собственост и извозат автомобила, след това се разполага на площадката където ще бъде започната подготовката и.

Стартира се с най-важният елемент от гледна позиция на сигурност – резервоара за горивото. Горивото се изпразва от него а точно след това самия контейнер се премахва. Повода е, че там се съдържат бензинови пари и в случай на искрица в състояние е да гръмне.

Малко след това се преминава на следващата стъпка. Източване на някои други течности от автомобила. Маха се моторното масло от автомобилния двигател, при положение, че то се извлича в специфични варели и се отделя за друго обработване. Подобна процедура се върши за антифриза, водата за чистачките и други течности ако случайно има. Фреона от климатика също така е нужно да се събере с необходимата техника и да не се пуска в атмосферата.

Акумулатора се откача и се пуска за различно рециклиране, притежава в себе си олово и разнообразни химикали например електролити. Батериите са с отделна процедура за обработване.

В другия етап леката кола се гласи за елиминирането на елементите с неметално съдържание, като могат безпроблемно да са откачени и отделени от купето. В това число огледала, пластмасови брони, гуми, стъкла и много други компоненти.

Неминуемо след цялото това колата би могла да е пресирана. По този начин се постига по стегнат вид за извозване и съхранение. Значително често не се пресоват, а директно се поставят на поточна линия която ги отвежда в една голяма машина, която започва да ги разфасова на миниатюрни късчета. Нарича се шредер, нещо подобно на мелачаката в офиса, като нарязва листите на по-малки късчета.

Разпокъсаната срап, която се получава е комфортна да е почистена от неметалните елементи, всичко това става най-ефикасно с огромен магнит, като хваща металните части. С воден резервоар е възможно да се раздели пластмасата и платовете от алуминия, които са останали.

И така в края на краищата вашия собствен лек автомобил се накъсва и разпределя. Крайната скрап е удобна за пренасяне и може да се транспортира до различни места по света и у нас или пък до конкретен завод, там където биха я купили. Именно там тя бива претопявана и отливана в напълно нови профили, заготовки и ламарини за изграждане на други метални изделия.

Разгледайте още: http://www.rovotel.com/top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *